Waarom InkomenSparen ?

Mensen beleggen om uiteenlopende redenen:  

  1. Hoge inflatie en belasting op vermogen compenseren
  2. Negatieve rente op bankrekeningen ontwijken
  3. Opbouw van inkomen om financieel onafhankelijk te worden
  4. Of men vindt het gewoon spannend…

Als het je om de spanning gaat, ga je voor Crypto, toto, online spelen, staatsloterij, e.d..

Voor alle andere redenen kies je voor InkomenSparen.

Hoe werkt het?

Ondanks de hoge koersen op de beurzen, hebben diegenen die in dividend (groei) fondsen hebben belegd in de afgelopen jaren een hoger rendement gehaald dan degenen die met veel handelen koerswinsten hebben gerealiseerd.

Dat komt in eerste instantie door de hoge rendementen op bepaalde typen Amerikaanse aandelen en het daarnaast herbeleggen van dividend. In Amerika is het heel gebruikelijk om te beleggen voor je pensioen. De pensioenen van Amerikaanse bedrijven en overheid zijn namelijk geen vetpot.

Bedrijven die meer dan 90% van hun winst uitkeren genieten van de Amerikaanse overheid fiscale voordelen. Vandaar dat deze fondsen door veel Amerikanen worden gekocht om de maandelijkse rekeningen te betalen.

Naast de doorlopende stroom van inkomsten kan -hoewel geen hoofdzaak- regelmatig worden verdiend aan de stijging van de koersen van de onderliggende waarde. Veel bedrijven waarvan de winsten groeien, investeren dit gedeeltelijk in het eigen bedrijf, waardoor de waarde van het bedrijf -dus ook de koers van het aandeel- groeit.

Slimme beleggers kiezen voor inkomsten en waardestijging. Indien je tijdig begint met het opbouwen van een hoog dividend portefeuille en de inkomsten herbelegd, kan de inkomstenstroom uiteindelijk voldoende groot worden om met vroegpensioen te gaan…

Neem een abonnement: