Onze filosofie

Stel dat je voldoende passief inkomen hebt waarmee je de maandelijkse lasten en daarnaast leuke dingen kunt betalen?

Zou je dan stoppen met werken om alleen nog leuke dingen te doen ? Of zou je doorgaan omdat je werk zo leuk is..

Het leven is kort en wordt doorgaans verdeelt in stadia van : studie, werk en pensioen. Men studeert om een betere functie te krijgen, daardoor meer te verdienen om te kunnen sparen voor de “oude” dag zodat men van het gespaarde vermogen of opgebouwde pensioen kan gaan genieten. Maar wie weet zeker dat die oude dag komt, of dat je dan nog fit genoeg bent om de leuke dingen te kunnen doen…?

De werkzame periode duurt vaak langer dan het pensioen, dus waarom zou je niet eerder stoppen met werken en eerder al dingen doen waar je die dag zin in hebt?

Als je niet in een vermogende familie geboren wordt, de staatsloterij wint of een andere forse financiële meevaller hebt, zul je zelf voor een voldoende passief inkomen moeten zorgen.

Dat kan uitstekend d.m.v. hoog-dividend betalende fondsen. In Amerika is het heel gebruikelijk om voor je eigen pensioen te sparen. Omdat de weinige bedrijfspensioenfondsen en overheidsvoorzieningen geen vetpot zijn.

Daarom geeft de Amerikaanse overheid fiscale voordelen aan beleggingsfondsen die het grootse gedeelte van hun winst uitkeren in de vorm van dividend. De rendementen liggen fors hoger dan de dividenden van Europese aandelen.  

Als je regelmatig een gedeelte van je inkomen investeert in deze hoog dividend fondsen en ook de dividenden herbelegd, gaat de opbouw van je portefeuille -dus inkomen- hard en zal je zien dat de het Grote Genieten eerder kan beginnen !

Neem een abonnement

2 gedachten over “Onze filosofie”

  1. Pingback: Waarin te beleggen? – InkomenSparen.nl

Laat een reactie achter