Hoe te starten ?

Beleggen is populair. Niet alleen omdat de rente laag is, maar ook door goede berichten over de beurs en verhoogde belangstelling voor Cryptomunten. Daarnaast realiseert men zich dat door inflatie en negatieve rente op een spaarrekening, de waarde van de spaarcentjes verminderd.

De manier waarop veel beleggers starten lijkt op gokken. Men heeft nog weinig ervaring en kennis op dit gebied en men laat zich leiden door berichten in de media of Gouden Tips van bekenden. Men belegt ineens een fors bedrag in de hoop dit te zien groeien. Maar beleggen is geen spelletje, alhoewel veel nieuwe beleggingsapp’ s daar soms wel op lijken..

Begin eerst met het openen van een beleggingsrekening bij platforms als Lynx of Mexem. Of rechtstreeks bij Interactive Brokers. (Saxo heeft weinig keuzes op de Amerikaanse beurs en via Binck bijna geen enkele..)

Neem een abonnement bij “Inkomensparen.nl” zie : abonnement”

Begin voorzichtig. Koop een paar fondsen van de Voorbeeldportefeuille en wacht tot de eerste dividenden binnenkomen. Wordt daarna niet te gretig… ­čśë

Veel fondsen is minder risico. Des te meer fondsen in de portefeuille des lager de volatiliteit. Eindig met 40 – 50 fondsen.

Spreiding over typen en sectoren: Dit dempt ook het risico

Valutarisico verminderen: Koop zoveel mogelijk gespreid in de tijd, dan worden aankoopkoers qua koersverschillen ook gemiddeld

Handel contrair: Als de beurzen dalen koop je goedkoper in en (bij een gelijkblijvend dividend) gaat dus het rendement omhoog.

Neem een abonnement

Laat een reactie achter